Saturday, September 1, 2007

Victoria

Ik ben zojuist terug gekomen uit Victoria. Het begon niet al te best: ik had vluchtig op de kaart gekeken waar het bus-depot van Greyhound was. Echter, ik raakte verdwaald in een verlaten industrie gebied.Toen ik de weg vroeg bleek ik totaal de verkeerde kant op te zijn gegaan. Echter, op dat verlaten industrie terrein zat wel een motorfiets verhuur bedrijf. Ha! Voor niet veel meer dan de prijs van de bus-rit heb ik een Suzuki 200cc dirt-bike gehuurd. Tjonge, wat had ik daar een plezier van. Het begon al bij de Ferry: motorfietsen hebben priority boarding. Wow... een enorme stoet wachtende autos voorbij gereden, en vooraan een plaatsje op het schip gekregen. Ook ben ik met die motorfiets niet afhankelijk van de bustijden. Rijden op het eiland was super. De omgeving is echt gemaakt om te toeren. Mooie glooiende bochten, en prachtige vergezichten. Ik heb Beacon Hill bezocht, en ook het Maritime Museum. De oudste lift van Canada was hier nog in werking. Toen ik weer de boot af reed op het vaste land, had ik pas door dat er een papiertje op mijn gashandle zat. Zucht.... een parkeerboete. Heel erg flauw. Hij stond niet in de weg, ik had 'm vast gemaakt aan een fietsenrek op een 'sidewalk', want ik wilde niet dat ie gestolen zou worden. Nou, ik ga de 85 dollar niet betalen. Eens kijken of de stedelijke ambtenaren mij weten te vinden via het verhuurbedrijf. Ik hoop niet dat ik net zo'n hekel ga krijgen aan de Candese overheden als de Nederlandse. Hmm... toch maar een vrijstaat stichten?

5 comments:

Els said...

Hoi Bram,
Dus Victoria bezoeken is een aanrader! Weer mooie foto's, allemaal zelf gemaakt, ook de foto waarop jij zittend op de motor, bij het water staat? Op een kleine foto is de geweldige natuur goed te zien, er zelf met een motor rondrijden moet wel fantastisch zijn.
En ja... dat gaat helemaal bij je horen... er moet iets niet goed gaan. Benieuwd of ze je kunnen vinden om de boete te innen.
Fijn weekend, Els

Brasto said...

Ook dat is Canada, rijden op een Suzuki motorfiets zonder helm, geeft meer gevoel van vrijheid als op een Aprillia (behalve die parkeerbon dan)
In dat maritime museum natuurlijk van alles te ontdekken over die vermetele Hollanders die na Columbus de westkust van Canada wisten te bezeilen ?

Bram said...

Yep, alle fotos zelf gemaakt.
Hollanders zijn volgens mij nooit op de westcoast geweest.
Ze waren dan ook niet vertegenwoordigd in het museum.

Brasto said...

Hoe kom je met een boot van de WIC op de westcoast in 1600 ?, via de Vuurland punt van ZuidAmerika en dan naar het Noorden. De Noordelijke doorgang via Alaska bestond toen nog niet (straks wel).
Je hebt dus gelijk, dat kunstje is door de Hollanders nog nooit vertoond.

Anonymous said...

hallo bbram hadjij ooit gedacht dddddddddddddddddat je oma achter de computer zou zitten.
ik ben graag op de hoogte vqn jouw wetenswaardigheden in dat verre cqanada.
ik woon sinds kort in het sintagnes heemskerk.
mijn email adres is sintagnes@GMAIL.COM

hartelijke groeten van oma stolk