Tuesday, September 4, 2007

Terug uit het graf.

Ha! Het leeft.... mijn overleden PS/3 is uit zijn graf opgestaan. Sony wilde 'm niet repareren omdat ik em van eBay Japan had, maar dankzij Old School Gamer zit er nu een nieuw motherboard in de spelcomputer. Goedkoop was het zeker niet, maar ik betaal liever een premium aan Old School Gamer, dan dat ik Sony zou belonen voor de slechte service door een 2e PS/3 te kopen. Ik had het hele Internet afgezocht, maar commerciele repair service voor de PS/3 bestond gewoon niet. Tot dat ik maanden later nog eens zocht. En zowaar: er was er eentje in.... Edmonton Canada! What are the chances of that? Volgens mij heeft ie klanten uit de hele wereld. De Ubuntu GNU/Linux partitie is verdwenen helaas, dus ik hoop dat ik nog ergens een copy heb van mijn realtime raytracer voor de Cell processor. Als bonus heb ik nu een US-regio motherboard en kan ik Canadese DVDs afspelen. Ook heb ik nu wireless ethernet, hetgeen niet op mijn oude motherboad zat.

4 comments:

Brasto said...

...en als extra bonus kan je nu GEEN european coded DVD's meer afspelen ? Je bent in iedergeval weer even uit de problemen met een operationele PS3, het zal nog wel even duren voordat je MultiMedia PC door TNT post is teruggevonden.

jacco said...

Heeft je nieuwe moederbord ook nog die PS2 emulatiechip aan boord?

Toch jammer dat ze niet alleen dat defecte chipje konden vervangen, of dat PCB-breukje herstellen, of wat het ook was. Maar ja, dat zal wel met de arbeidskosten te maken hebben. Een omruil van het moederbord gaat een stuk sneller en je hoeft er geen afgestudeerd Electrical Engineer voor te zijn.

Anonymous said...

Hi Bram
kijk even op de 5e reactie op Victoria, zal je verbazen.
Ron

Bram said...

Yep... ik zag een comment van Oma. Ik heb haar een mailtje terug gestuurd. Is die niet ontvangen? Hier was de tekst:

Lieve Oma,

Wat een verassing dat U mij via de computer een berichtje stuurt.
Dat had ik inderdaad niet verwacht.

Ik ga U vandaag een ouderwetse ansicht-kaart sturen.
Ik ben benieuwd hoe lang hij er over doet.
Ik verstuur hem op 2 september (vandaag dus).

groetjes,

bram