Friday, August 3, 2007

BC Day

Dit weekend is een lang-weekend hier in Canada, vanwege British Columbia Day. De naam is een beetje misleidend, want alle provincies hebben volgens mij een speciale dag. Ik ga het lange weekend gebruiken om te camperen met vrienden en collega's. We gaan naar Kelowna. Amy heeft een Volkswagen New Beetle. Auday heeft een M-roadster Z3. Goran en Slavica nemen een huurauto. De foto's komen natuurlijk op het web-log. Het is lang geleden dat ik ben wezen camperen. Ik zal wel merken of ik niet al te veel verpest ben met hotel comforts. Ik kijk er naar uit. Hier in Canada werken ze eigenlijk veel te hard. Ik zie mijn collega's soms veel overuren maken. Maar als ze de volgende dag een half uurtje later zijn ivm tandarts of zo, dan wordt er op de email gemeld dat ze het verloren halfuurtje zullen goedmaken. Een ander werk-ethos: de baas mag van jouw tijd snoepen, maar andersom niet. Gelukkig heb ik ontzettend veel plezier hier. Als ik mijn werk minder leuk zou vinden, zou ik moeite hebben met het Noord Amerikaanse werk-ethos. De vrije tijd die er is, wordt door de Vancouverites optimaal gebruikt met kayaken, zeilen, biking, skiing, snowboarding, en natuurlijk camperen. Ik heb na twee maanden nog steeds een vakantie gevoel, in deze party-town. "Wacht maar tot de winter regen" vertellen ze me. Maar dat schijnt dan gewoon een kwestie te zijn van een 20 minuutjes berg op reizen, en je zit in de sneeuw, ipv regen.

7 comments:

Anonymous said...

Hoi Bram, heel veel plezier dit weekend. Dat wordt vast heel gezellig met een clubje vrienden kamperen en natuurlijk met de speciale vriendin. Goed hoor, dat je zo snel een vriendenclub om je heen hebt. En houd dat vakantie-gevoel maar zo lang mogelijk vast. Wij zijn vandaag naar Otterlo met Dick en Marijke. We gaan o.a. naar het Kroller Moller Museum en het beeldenpark. Het is mooi weer, dus we gaan genieten.
Liefs, Els

jacco said...

Weet je nog dat we gingen kamperen in Baarn? Ik denk dat we de meeste tijd hebben doorgebracht in het WC-hok! Hopelijk hebben jullie beter weer dan wij toen.

Hoe zijn de wegen en bruggen trouwens in Canada? ;-)

Bram said...

Heh Heh, Baarn was ik al weer bijna vergeten. Ja, bar slecht weer toen. Maar wel een goed kampvuur!

Raymond said...

Hee, fijne vrienden heb jij, een M roadster! wow

Veel plezier, de natuur schijnt erg mooi te zijn. En je hebt vast ook al gehoord dat je goed kunt whale-watchen?!

groetjes
Raymond

Brasto said...

Camperen, weet jij wel hoe of dat moet ? gaan jullie naar blokhutten of neem je de tent mee ? Denk er aan dat je al je voedsel hoog in de boom hangt anders komt de grizzly bear er op af..Een beetje onhandige hollander zet zo half Canada in de fik met zijn kampvuurtjes, maar waarrschijnlijk hebben jullie zo'n virtual real kacheltje op de laptops staan. Is er in the woods nog dekkking met de GSM's of moet je echt de indian com toepassen ? Nou veel plezier en tot horens...

Anonymous said...

Hallo Bram
Hierbij de hartelijke groeten van je oom en tante. We lezen de berichten het is leuk om te zien dat je het zo goed maakt.
Hennie

Brasto said...

Ik heb even met Google-Earth gekeken waar je weekend lokatie ligt. Nou zeg Canadezen lijken erg veel op Amerikanen, ze moeten zoveel mogelijk kilometers maken om iets leuks te gaan doen. Pak 'm beet toch zeker zo'n 350 km naar Kelowna ? Zit er in zo'n moderne kever ook al Airco ? Ik heb jullie Log Cabin nog niet kunnen vinden