Tuesday, June 19, 2007

De Forens

Wat een wereld van verschil: Bumper aan bumper op de A6,A1 en A10 staan, of met een bootje 'False Creek' op. Het mini bootje op de foto rechtsboven is tegenwoordig mijn transport naar het werk. 5 minuutjes lopen naar de stijger, het bootje in, en een paar minuutjes later weer uitstappen, gevolgd door 5 minuten lopen. Dat doet me denken aan mijn Flevo Ferries tijd, toen ik per draagvleugelbood van Lelystad naar Amsterdam reisde. False Creek Ferries kost iets meer dan een euro per overtocht. Tja, over transport gesproken, als je kan parkeren (wat moeilijk is als je downtown woont) dan is ook de auto goedkoop. De benzine is betaalbaar, maar vooral het gebrek aan BPM maakt een auto spotgoedkoop. Ik weet dat de Nederlandse overheid eigen autobezit wil ontmoedigen, maar dat het zo schandalig is wist ik niet. Een instap model Volkswagen Golf kost hier 14900 CA$, wat neerkomt op 10400 euro. In Nederland kost dezelfde auto 21500 euro. Dit is dus meer dan het dubbele. En dat is zonder sales tax (BTW). Met BTW is het verschil nog groter. Pfff... hier krijg je pas een goed idee van wat je koopkracht eigenlijk is als het belasting systeem redelijk is. Geen wonder dat hier zoveel Porches, Ferarri's en Astons rond rijden. Voorlopig houd ik het maar even op het bootje en de fiets, en hopelijk binnenkort op mijn motor die overkomt. Maar het is goed te weten dat ik hier voor een habbekrats een 'cool ride' kan scoren mocht het nodig zijn. Het regent namelijk veel hier, wat de motor minder aantrekkelijk kan maken. Nog geen pakketje ontvangen van Amazon met de security-torx, dus de PS/3 is nog steeds defect.

4 comments:

jacco said...

"20 Juni 2007 - Minister Eurlings wil dat nog deze kabinetsperiode een begin wordt gemaakt met de verbreding van de A6 en de A9. De maatregel moet het aantal files naar en van Almere terugdringen."

Een redelijk belastingstelsel? Volgens veel Amerikanen zijn Canadezen halve communisten :-). En vooral van hun 'socialized healthcare' moeten ze niks hebben.

Got dental?

Brasto said...

Twee reddingboeien voor 20 passagiers ? kan je daar staan dan in die False Creek ?
Dat pontje kan net zo hard vooruit als achteruit ? en vaart op batterijen ? De fiets mag niet mee ?

Bram said...

Nou, gelukkig kan ik zwemmen. Het pontje kan zelfs full throttle sideways. Ik denk dat het een diesel is, en de fiets mag niet mee.

Bram said...

Ja, ik heb dental. Dat zorg stelsel zijn ze inderdaad erg trots op hier in Canada. En volgens mijn na de Michael Moore film zijn ze in de US best een beetje jaloers. Ik denk dat ik Sicko maar ga bekijken als ie hier uit komt.