Friday, December 21, 2007

SOCOM in Afghanistan

Hmm... that was an interesting news article that Jacco has sent me. The subscript reads: Corporal 1st class Stefan(22) plays on board of a Hercules-plane fully engaged in the war-game ‘Socom’ against his comrades. Right below him, where he will land a few minutes later, battle is waged against the Taliban.

3 comments:

jacco said...

KANDAHAR. Onder onze jongens die naar Afghanistan reizen is de portable spelcomputer mateloos populair. Van de verse troepen die het land invliegen met een Brits Hercules-vliegtuig om de oudgedienden te vervangen, zit een groot deel van de jongens al intensief voorovergebogen te turen naar de kleine beeldschermpjes. "Het houdt je scherp en om een boek te lezen..., daar hou ik toch niet zo van", schreeuwt een twintigjarige soldaat, die voor het eerst boven Afghaans grondgebied vliegt, boven het harde geluid van het militaire toestel uit. "Van tevoren hebben we met elkaar afgesproken dat we allemaal hetzelfde apparaat en zo meenemen zodat we draadloos tegen elkaar kunnen knokken", vertelt zijn vriend, terwijl hij fanatiek op de knoppen van zijn apparaat drukt. Dan vloekt hij zachtjes en steekt zijn duim op naar zijn tegenstander die met zijn helm op een paar plekken verderop in het halfduister zit. "Ben ik dood? Gefeliciteerd!"
Tussen het duo in kijkt soldaat Dennis ondertussen op een portable dvd-speler naar de actiefilm Transformers, waarin buitenaardse robots het voorzien hebben op planeet aarde. High-tech gadgets waarin veel geschoten wordt zijn hot. Ook wanneer in real-time het gevaar van vijandelijk vuur op de loer ligt. (DOUWE DE HAAN - Metro)

Brasto said...

Mooi verhaal...gewoon een paar 1000 van die spelcomputers droppen en je hebt geen kind meer aan die Taliban.
Wel sneu voor onze Hollandse jongens, ze zitten vast in Uruzgan omdat:
1.Het transportvliegtuig KDC10 van de Klu wordt gemoderniseerd.
2.De twee Hercules vliegtuigen van de Klu voor onderhoud in Eindhoven staan.
3.Een van de twee Engelse Hercules vliegtuigen defect is.
4.Er geen Clearance is verkregen om over Iran te mogen vliegen.

Dat is dus echt balen voor als je dacht met Kerstmis thuis te zijn. Laten we van het thuisfront maar veel batterijen opsturen...

jacco said...

Ik lees net in De Telegraaf Op Zondag dat de NAPO (Netherlands Army Post Organisation) een Ilyushin Il-76 heeft gecharterd voor de kerstpost. Na aankomst op Kandahar wordt de post verder bezorgd via een Lockheed L-100 (Hercules voor vracht), een Mil Mi-26 "Halo" (grootste helikopter ter wereld), een Dash 7 en natuurlijk de eigen Chinooks. Kosten noch moeiten worden gespaard voor deze moraal booster!