Monday, December 24, 2007

Bald Eagle

We're visiting Amy's mother on Vancouver Island. Her house is close to the ocean, and there is abundance of wildlife here. I saw my first bald eagle. Perched in the top of a tree. When it took off, it flew right over the house. It was an impressive spectacle. After the hibernation period, I hope to see some grizzly bears as well. Today we visited Tofino. This is a hippie town on the far west of the island. It was popular with American draft-dodgers who did not want to go to Vietnam. Now it is a mixture of hippies and surfers. It has a laid back atmosphere. The pacific here is pretty ferocious. The waves much more violent than what I saw in La Jolla California. Here, swimming is out of the question. Signs here explain it all: Q: can you swim here? A: NO! People die every year, do not let it be you. Well, I did not.

5 comments:

Brasto said...

dat is wel een heel bijzonder plekje waar je nu weer bent beland.
De Kale Adelaar daar gezien...Nou in Lelystad hebben ze de Vale Gier met naar men zegt 3.00 mtr spanwijdte.
Is dat de NL tak van Amy waar je nu bent? en hebben jullie inmiddels de derde Kerstdag al ingevoerd?
Hele prettige Feestdagen toegewenst en niet teveel van die stuffed turkey eten...

jacco said...

Ah, the bald eagle :-)
"I have here a list..."

Anonymous said...

...dat is toch een fantastische plek om X-mas te vieren. Je boft maar met Amy.
Ik kan niet wachten om de oversteek te maken en kennis te maken met Amy, Vancouver en V. Island. Doe de fam. van Amy de hartelijke groeten uit Holland!
Els

Anonymous said...

Vrolijk kerstfeest met de eagle..
Oom Gerard

Brasto said...

OK, ik heb SYSTRAN weer even laten werken aan de vertaling...

Wij bezoeken de moeder van Amy op het Eiland van Vancouver. Haar huis is dicht bij de oceaan, en er is overvloed hier van het wild. Ik zag mijn eerste kale adelaar. Neergestreken in de bovenkant van een boom. Toen het opsteeg, vloog het net over het huis. Het was een indrukwekkend schouwspel. Na de winterslaapperiode, hoop ik om sommige grizzly beren eveneens te zien. Vandaag bezochten wij Tofino. Dit is een hippiestad ver op ten westen van het eiland. Het was populair met Amerikaanse dienstplicht-ontduikers die niet naar Vietnam wilden gaan. Nu is het een mengsel van hippies en surfers. Het heeft nu de atmosfeer van een wat achtergebleven gebied. De Pacific oceaan hier is vrij hevig. De golven heviger dan wat ik in La Jolla Californië zag. Hier, is zwemmen niet ter zake. De tekens verklaren hier het allen: Q: kunt u hier zwemmen? A: Neen! Mensen sterven hier elk jaar, laten het niet zijn u.
Goed, ik niet.