Tuesday, June 22, 2010

Star Wars in Concert

Niets is zo overweldigend voor een 12 jarig jongetje als de Star Wars saga. In 1982 zag ik samen met mijn broer Robbert een dubbele vertoning van van Star Wars a new hope en the Empire strikes back in het Corso Theater in Castricum. Ik wist niet wat me overkwam. Sindsdien heeft de magie van de cinema me ooit nog zo kunnen overrompelen als toen. Een belangrijke bijdrage in de onderdompeling van het Star Wars universum was in de vorm van de muziek. De genialiteit van John Williams is niet veel minder dan die van George Lucas. Wat betreft George Lucas: ik heb altijd een hekel gehad aan die hetze die het publiek ging ontwikkelen omdat Phantom Menace niet Star Wars waardig zou zijn. Dit vind ik onzin. Phantom Menace is een goede film, en natuurlijk is de indruk van de film op een volwassene niet te evenaren als de indruk van het orgineel op het kind. Als de films in omgekeerde volgorde waren uitgebracht, dan had een flink aantal waarschijnlijk a New Hope verguisd.

Ik heb vanavond Star Wars in Concert bijgewoond in het Hockey Stadion hier in Vancouver. Gepresenteerd door Anthony Daniels, met een volledig symphonie orkest en koor. Wat een genot om die muziek live aan te horen, vergezeld met beelden uit Star Wars. Mocht de toer ook Europa aandoen, dan is mijn advies om dit zeker te gaan bekijken.


4 comments:

Anonymous said...

Wat heerlijk om ondergedompeld te
worden in Star Wars beelden
en de klassiek geworden muziek.
Robbert zal wel jaloers op je zijn.
Misschien moet hij maar eens de
oversteek maken.
Els

Elke said...

Wij zijn onlangs ook van dat concert gaan genieten, in Antwerpen.
Mijn man is Star Wars fan van het eerste uur, hij heeft de microbe doorgegeven aan onze 15-jarige zoon, en zo hebben zij ook mij besmet. ;-)
Ben je in de games-wereld terecht gekomen door Star Wars games, of staat dat er buiten?

Bram said...

Games en sw staan Los van elkaar voor mij. In het algemeen zijn sw themed games niet zo goed.

Anonymous said...

een woord : GEWELDIG!!!!!!!!!
zie dat het concert in juli naar london komt, wil er natuurlijk heen maare het ziet er mooi uit zeg en ook gaave fotos zeg van die stormtroper ook WAW!!!
oja ben nog steeds bezig met de MEGA Falcon,stukje bij stukje en alles past precies he!!
THANX AGAIN!!!!!!!!!
zal wat fotos opsturen van het bouw project!!!!!!
groetjes robbert

ps ben inderdaad wel jaloers, alleen die sfeer alleen al lijkt me mooi