Monday, July 16, 2007

De jaren 70

Mijn fiets heb ik inmiddels vervangen. Ik voel me weer acht jaar oud, met een echt jaren 70 gevoel. Wat is namelijk het geval: mijn nieuwe vervoersmiddel is een longboard. Een longboard is een soort skateboard, maar dan langer. De lange wielbasis maakt hem minder wendbaar, maar wel stabieler, zodat je bij hoge snelheden controle houdt over je board. De longboard komt uit de down-hill sport. Mijn longboard is meer geschikt voor urban commutes. Het is een Landyachtz Spud met een dropped deck, zo dat je lager bij de grond zit. Tja, het wordt allemaal wel steeds minimaler: van een 5.7L Chevy V8 naar een mountainbike naar een skateboard. Ik ben nu overigens buiten adem. We zijn met 4 collega's over de brug naar huis ge-skate. Twee op een longboard, twee op inline-skates. En tja, ik probeerde ze uit alle macht bij te houden, en ben nu gesloopt. Nou, ik heb in ieder geval geen fitness abonnement meer nodig. De heen-weg was overigens helemaal top: op het longboard langs het strand ge-cruised, licht berg-af. Het ferry-bootje in, False Creek over, over Granville Island naar kantoor ge-skate. Alternatief woon werk verkeer is nu helemaal mijn ding. Eens kijken of een kayak naar het werk ook lukt.

9 comments:

Anonymous said...

hallo Bram,

heb je daar geen helm ,knie en elleboogbeschermers voor nodig.

groetjes tante Lia

Bram said...

Hoi Lia,

Eigenlijk wel, ja.
Maar tja, even snel de weg op voor een boodschap, of naar je werk: dan is een verkleedpartij is alleen maar lastig.

Jorrit said...

Bram, word je opeens zomaar sportief...
Wanneer ga je downhillen en basejumpen? :)

Pim said...

Je bent helemaal retro geworden... als je straks THPS 9 voor de PS3 maakt kan jij je eigen model erin zetten...

Brasto said...

Nou ja je hebt in ieder geval weer 4 wielen onder je kont...niet gek voor iemand die ooit is begonnen met een driewieler (zonder zijwieltjes)
Ik heb ze vroeger wel eens gezien van die opvouwbare kano's, past in een rugzakje.

Brasto said...

ik ontdek net dat ik mijn eigen commentaar kan verwijderen. (er staat een prullenbakje in mijn venster). Kan jij als Blog eigenaar alle commentaren verwijderen ?

Bram said...

Yes, ik ben de all-powerful moderator. Maar ik heb het nog nooit nodig gehad: er wordt hier niet gespamed, en niet gevloekt. Eh... behalve dan mijn eigen gevloek in het fiets-artikel.

Anonymous said...

tjeempie, gaaf man. Nu nog ff zo'n tandenbeschermer in je mond.
kan je niet zo'n cameraatje voorop monteren, kunnen we mee sightseeen. filmen 4 inch boven het maaiveld geeft wel een special effect.
Groet Ron

Anonymous said...

Haha, Ron heeft leuke ideeen. Bram geweldig hoor dat je downhill sport beoeffend. Maar wat als je uphill moet? Is er dan een bus of hoe gaat het?

Groetjes, Nicolien