Thursday, May 22, 2008

Safari

I went to Whistler on Victoria day. Victoria day is a national holiday, which means a Monday off. Whistler is a nice resort in the mountains, and will be a primary venue for the Olympics. It is a 90 minute drive from the city. While driving up the mountain, we saw a bear at the side of the road. This was my first bear sighting. It's pretty amazing to see, wandering around so close to civilization. In the city centre, just outside my apartment building, I got to see skunks, raccoons and squirrels. But the bear beats them all.

4 comments:

Anonymous said...

Nou Bram, als we in juni bij jou zijn, gaan we dan ook beren bewonderen? Lijkt me prachtig.
En op de foto gaan is voor de beer geen probleem? Of bleef je in de auto?
Liefs, Els

jacco said...

As long as you don't anthropomorphe them, you should be fine :-)

Bram said...

Nou, eerst durfde ik niet uit de auto, maar volgens Amy was het geen probleem. Het was geen Grizzly, maar een Black Bear. Alleen een moeder beer met kroost is gevaarlijk.

Brasto said...

Ik ging naar Whistler op Victoria day. Victoria day is een nationale vakantiedag, wat een vrije Maandag betekent. Whistler is een aardig toevluchtsoord in de bergen, en zal een belangrijk trefpunt voor de Olympics zijn. Het is een 90 minuten rijden vanuit de stad. Terwijl we de berg opreden, zagen wij een beer aan de kant van de weg. Dit was de eerste keer dat ik een beer zag. Het is vrij verbazend om te zien, zo'n beer rondwandelend zo dicht bij de beschaving. In het stadscentrum, net buiten mijn flatgebouw, kreeg ik al stinkdieren, raccoons en eekhoorns te zien. Maar de beer slaat alles.


Dus...altijd een potje Honing meenemen evenals het boekje...""Hoe herken ik de Grizzly Bear"" en laat je niks wijs maken ook die Witte Beren laten zich niet door je aaien!

Bruintje de Beer daarentegen is het broertje van Bolleke de Beer en daar heb jij net als je vader beslist al heel veel verhaaltjes van gelezen. Volgende keer wel een beetje betere foto maken door er wat dichter naar toe te gaan!