Sunday, January 27, 2008

Sculpting

While living in Lelystad, I took a sculpting class. In this class, I created a concrete sculpture of a figurine sitting on top of a flight of stairs. I made a cast using plaster, and then poured the concrete. It stands 80 centimeters tall or so, and weighs more than I can carry. When Amy and I were on the Island visiting Amy's mother, she showed us her kiln. So I asked her for a sculpting seminar, which she generously gave us. The result is a follow up on my Lelystad piece, but this time in clay, and it will be fired in a Kiln. Sculpting real matter is a lot of fun, and a nice change from creating objects in Virtual Reality.

2 comments:

Anonymous said...

Hoi Bram, de hand van de kunstenaar is al goed te zien.
Eindig je in Canada als kunstenaar met exposities?
Mooie foto, je beeld in de voortuin in Lelystad. Moet dit beeld worden gered en een plekje krijgen in Heemskerk?
Els

Brasto said...

dit maakt de vertaal computer er van:

Terwijl het leven in Lelystad, nam ik een sculpting klasse. In deze klasse, creërde ik een concreet beeldhouwwerk van een figurine zitting bovenop een vlucht van stairs. Ik maakte een gietvorm gebruikend pleister, en goot toen het beton. Het bevindt zich 80 lange centimeters of zo, en weegt meer dan ik kan dragen. Toen Amy en ik op het Eiland bezoekend de moeder van Amy was, toonde zij ons haar oven. Zo vroeg ik haar om een sculpting seminarie, dat zij grootmoedig ons gaf. Het resultaat is een follow-up op mijn stuk Lelystad, maar dit keer in klei, en het zal in een Oven worden in brand gestoken. Is de echte kwestie van Sculpting heel wat pret, en een aardige verandering van het creëren van voorwerpen in Virtuele Werkelijkheid.

Voor de begrijpbaarheid heb ik het nog maar even aangepast:
Toen ik in Lelystad woonde, nam ik beeldhouw lessen. In deze cursus, creërde ik een betonnen beeldhouwwerk van een figuurtje zittend bovenop een trappetje. Ik maakte een gietvorm van gips, en goot toen het beton er in. Het is 80 centimeters hoog of zo, en weegt meer dan ik kan dragen. Toen Amy en ik op het Eiland de moeder van Amy bezochten, toonde zij ons haar oven. Zo vroeg ik haar om een beeldbouw cursus, die zij ons grootmoedig gaf. Het resultaat is een vervolg van mijn Lelystad stuk, maar dit keer in klei, en het zal in een Oven worden gebakken. Het vormgeven met materiele zaken is heel wat pret, en een aardige afwisseling voor het creëren van voorwerpen in Virtuele Werkelijkheid.